Veho liikuttaa kestävästi ja vaatii paljon myös käännöksiltä

Veho on ollut osa suomalaisten autoilijoiden arkea jo lähes 80 vuotta, aina vuodesta 1939 lähtien, ja matkaa jatketaan uteliaina ja uudistushaluisina kohti tulevia vuosikymmeniä. Yrityksen nimi on latinaa ja tarkoittaa ”minä kuljetan”. Sen voisi ainakin ajatuksissaan kääntää vaikkapa ”Veho – liikuttaa kestävästi”.

Veho-konserni toimii henkilö-, hyöty- ja erikoisajoneuvojen maahantuojana, jälleenmyyjänä ja huoltoedustajana. Tuotekirjo on laaja; Vehon maahantuomilla ja myymillä autoilla kuljetetaan niin henkilöitä kuin tavaroitakin. Veho tähtää ylivertaiseen asiakaskokemukseen niin liikkeissä kuin kaikissa muissakin kohtaamisissa. Tavoitteena on ylittää asiakkaiden odotukset ja ennakoida, kantaa vastuuta jo ennen mahdollisen ongelman tai huoltotarpeen ilmenemistä. Tätä tavoitetta palvelee myös Vehon koulutusorganisaatio – henkilöstön ajantasainen osaaminen on välttämätöntä tavoitteen saavuttamiseksi.

”Käännösyhteistyömme Itranslaten kanssa alkoi, kun sieltä otettiin yhteyttä meihin”, koulutuskoordinaattori Maaria Klemola kertoo. ”Satuimme juuri tuolloin tarvitsemaan lisäkäsiä suuren käännösmäärän kanssa.” Itranslaten ehdottomaksi vahvuudeksi Klemola näkeekin laadukkaiden käännösten lisäksi yhteydenpidon asiakkaaseen. ”He ovat todellisia tekstin ammattilaisia, joiden jäljiltä koulutusmateriaaleihin ei tarvinnut tehdä muutoksia. Käytimme käännöksiä sellaisenaan. Kun termit ovat heti kohdallaan ja teksti on valmista ja toimii, aikaa säästyy merkittävästi. Itranslate kuuli toiveitamme ja huomioi ne hyvin käännöksissä.”

Klemolan mukaan käännettävien materiaalien määrä on kasvanut ja Itranslate on pystynyt vastaamaan hyvin Vehon ajoittain kiireellisiinkin käännöstarpeisiin.

Veho edustaa laadustaan tunnettua Mercedes-Benziä, joten koulutusmateriaalien käännöksiltä vaaditaan paljon. Klemolalla itsellään on opettajatausta, ja hän korostaa, että laadukkaat koulutusmateriaalit ylläpitävät opiskelumotivaatiota. ”On tärkeää, että tekstit ovat paitsi terminologisesti oikein myös helposti luettavia ja inspiroivia. Tässä Itranslate Oy on onnistunut erittäin hyvin.”

Itranslatella on vuosien kokemus autoalasta ja erittäin pätevät, alaan erikoistuneet kääntäjät. Veho on meille merkittävä asiakas, ja autoalan kääntäjämme rakastavat heidän vauhdikkaita tekstejään, Itranslaten myynti- ja markkinointijohtaja Hanna Kostamo kertoo iloisena.